Wij verzorgen de inbouw en keuringen voor uw alarmsysteem.

Veel auto’s worden af fabriek geleverd met een alarmsysteem om te voorkomen dat uw auto of motor worden gestolen. Deze systemen waarschuwen bij sabotage of oneigenlijk gebruik zoals tillen of kantelen. Alarmsystemen moeten regelmatig gekeurd worden om te voldoen aan de eisen van de verzekering. Laat u het alarmsysteem niet tijdig keuren dan bent u mogelijk niet gedekt bij diefstal of joyrijden. 

 

HBEST verzorgd niet alleen de inbouw en keuring maar kan u van het juiste advies voorzien. Waar verzekeringsmaatschappijen kiezen voor kleine lettertjes bent u bij ons aan het juiste adres om de passende oplossing voor uw auto te vinden. 

 

Waarom een alarmsysteem?

Een alarmsysteem waarschuwt bij misbruik zoals het optillen van het voertuig. Bij dit soort activiteiten zal het alarm geluid afgaan en de knipperlichten gaan knipperen. Dit alarmeert de omgeving en schrikt de misdadiger af. 

 

Waarom een volgsysteem?

Een voertuigvolgsysteem gaat een stap verder dan een alarmsysteem en kan de locatie van het voertuig doorsturen naar een centrale. De centrale volgt het voertuig bij een diefstal en kan in samenwerking met de politie pogingen ondernemen om het voertuig terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar. 

Een voertuigvolgsysteem is bij veel verzekeraars een factor om de premie op een waardevol voertuig te verlagen. 

 

Waarom een peilzender?

Een peilzender wordt vaak als uitbreiding op een alarmsysteem of volgsysteem ingebouwd.

Deze wordt op een niet zichtbare plek in de auto gemonteerd, de peilzender geeft de locatie van het voertuig door aan een centrale.

Een peilzender is ook geschikt voor uw buitenboordmotor of ander voertuig.

 

Hoe lang duurt het installeren van een alarmsysteem?

HBEST heeft gemiddeld binnen 2 weken na ons eerste contact ruimte om een volledige installatie uit te voeren. Afhankelijk van de auto kunnen we het systeem meestal binnen 48 uur inbouwen. 

 

Waarom moet mijn alarm gekeurd worden?

Na de inbouw van uw alarm, of na de aflevering van uw auto is het alarm certificaat 36 maanden geldig. Hierna moet deze elke 12 maanden opnieuw gekeurd worden, als het alarmsysteem volledig naar behoren werkt wordt uw certificaat weer met 12 maanden verlengd.

 

Wij kunnen de volgende systemen met certificaat monteren:

 

Klasse 3 alarmsystemen

Dit is een alarmsysteem welke de diefstal en inbraakgevoeligheid van uw auto sterk zal verminderen.

Door het inbouwen van een aftermarket klasse 3 alarmsysteem werkt de relay attack methode niet meer. Dit is de methode die veelvuldig in het nieuws is geweest, waarbij het signaal van de afstandsbediening wordt verlengd. 

Om het alarm uit te schakelen is altijd een aanvullende afstandsbediening of drivercard noodzakelijk.

Klasse 4 voertuigvolgsystemen

Klasse 4 is een systeem dat 24/7 automatisch de positie van het voertuig kan bepalen en real-time kan doorgeven aan een gecertificeerde alarmcentrale (PAC), deze is ook voorzien van een extra blokkeersysteem welke door de alarmcentrale of door u geactiveerd kan worden.

Klasse 5 voertuigvolgsystemen

Dit is een klasse 4 systeem met een koppeling aan het klasse 3 alarm, deze geeft direct een melding door aan de gecertificeerde alarmcentrale (PAC) als het klasse 3 alarm geactiveerd wordt.

Peilzender

Een peilzender is een na-diefstal terugvindsysteem. De peilzender zorgt ervoor dat uw auto goed vindbaar is na diefstal. Door het kleine formaat en de interne accu kan het terugvindsysteem makkelijk overal in de auto uit het zicht gemonteerd worden. Bij een peilzender/terugvindsysteem hoort ook een meldkamer abonnement. De gecertificeerde alarmcentrale (PAC) zal de zender activeren na melding van diefstal. De zender zal vervolgens verschillende technieken inzetten om de locatie aan de meldkamer door te geven. Ook wordt er minimaal dagelijks een locatie verstuurd en dit is uw garantie dat de zender werkt, en in staat is de positie te bepalen na diefstal.

 

KE01 Aanvullende maatregel       

Niet alle auto’s met Keyless entry met alarm zijn automatisch goedgekeurd in Nederland.

Soms is een aanpassing aan de sleutels van uw auto nodig.

Dit kunnen wij ook voor u verzorgen en certificeren voor uw verzekering.

 

Wij zijn dealer van onder meer Defa, Moving Intelligence en Faringwell

 

We bouwen onder andere de volgende systemen in:

Periodieke keuring

Ook kunnen wij de periodieke keuring van het alarmsysteem verzorgen.

Na inbouw of tenaamstelling is het certificaat 36 maanden geldig, hierna moet het systeem elke 12 maanden gekeurd worden.